Sunday 27 September 2020

                          😃    Poštovanje dragi roditelji, (odnosi se i na 2. i na 4. razred)

drago mi je da  se ovaj blog koristi pa bih htela samo da skrenem pažnju na jedan detalj.

Ja u toku nedelje  u tri različita dana imam 10 grupa  drugog  razreda  a zatim u  4 različita dana  10 grupa četvrtog  razreda.

Ne poklapaju se uvek časovi svih grupa (A i  B jednog odelenja) u isti dan tako da ćete na blogu imati snimke iz učionice  koji sam  (najverovatnije) napravila  odmah sa prvom od 10 grupa jednog nivoa. To ne znači nužno da je vaše dete to i radilo u školi jer možda taj dan nije imalo čas engleskog jezika. Zaista je potrebno da pratite raspored i da blog koristite kao informaciju šta je radjeno (ne neophodno i tog datuma ako vase dete nije taj dan imalo čas engleskog jezika)  i da tu informaciju uskladite sa rasporedom vašeg deteta.

Znam da deluje komplikovano ali verujte da  to sve i meni pravi konfuziju  i da stalno proveravam neke svoje "čarsave" kada je sa kojom od 10 grupa  jednog  nivoa nešto radjeno. Upravo iz tog razloga  će se možda  i datumi pismenih provera razlikovati od  objavljenog plana na sajtu škole ( to je u pripremi) zato što mislim da je bitnije da deca savladaju gradivo nego da se držim stroge forme unapred odredjenih datuma. Možda će se neki testovi raditi u smanjenom obimu. iz dva dela- kao blicevi, ali  i to je iznudjeno rešenje u ovim uslovima a ne moja samovolja.

U svakom slučaju, učenici će imati relevantno obaveštenje i dodatna vežbanja na  času koji prethodi testu, to će napisati i u svojoj svesci  čas pred test  a učenici  2 razreda  ponavljanje pojmova/komunikacionih fraza  i na  času  tokom kojeg kasnije rade test. To je praksa za "male" od kada se radi Smart Junior linija.

U suštini, po nekom idealnom planu zbog smanjenog godišnjeg fonda ( 3 umesto 4 časa u dve nedelje), jedna lekcija se radi 5 časova a zatim sledi test ( i kod 2 i kod 4 razreda  i to im je rečeno odmah na početku školske godine). No ako  grupa nije savladala gradivo  ili ako se preklapam u  pismenoj proveri sa učiteljicom tada  će doći i do pomeranja ili bliceva. 

Hvala na razumevanju 😊

PS   Blog obaveštavanje će funkcionisati dokle god postoje grupe u školi. Onog trenutka, ili ako, predjemo na potpunu online nastavu dobićete linkove za Google učionice od vaših učiteljica.

No comments:

Post a Comment